13.12.10

my camera equipment

.7049

En gång lovade jag mig själv att aldrig göra ett inlägg som det här, helt enkelt för att jag inte kan tillräckligt om tekniken. Men ni är många som undrar vad jag har för utrustning (trots att jag svarat på det på min FAQ-sida), så här kommer det. Jag fotar med en Nikon D300. Jag har alltid haft Nikon; jag började med en D50 2005, bytte upp mig till D80 och nu D300.

I once promised myself I would never make this post, simply because I don't know enough about the technical aspects. But many of you have been asking about my camera equipment, so here we go. I use a Nikon D300. I have always used Nikon; I started out with a Nikon D50 in 2005, switched to a D80 and now a D300.

.7059
Min objektivsamling består av Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G (inte med på bilden), Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D, Nikon AF Nikkor 85mm f/1.8D och Lensbaby 2.0.

My lens collection consists of a Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G (not pictured), a Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D, a Nikon AF Nikkor 85mm f/1.8D and a Lensbaby 2.0.


.7083

.5187

Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G
Det här sitter nästan alltid på kameran och är bra till det mesta. Jag gillar brännvidden (den ger normalperspektiv på D300), den fokuserar snabbt och mjukt och är riktigt skarp redan på f/2.

This is almost constantly on my camera and it's good for almost anything. I like the focal length (on a D300 it's a normal perspective), it focuses fast and smooth and it's really sharp even at f/2.

.7065

.1591

Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
Billigt, bra till porträtt, lätt och litet, ger dock irriterande mycket kromatisk abberation . I somras fick jag mina bästa bröllopsbilder med detta objektiv. Jag kommer inte helt överens med brännviddens utsnitt och använder det inte så mycket till vardags.

This is cheap, good for portraits, light and small, although it produces an annoying amount of chromatic aberration. Last summer I got my best wedding photos with this lens. I don't really get along with this focal length and don't use it in my everyday life.


.7072

.6348

Nikon AF Nikkor 85mm f/1.8D
Jag tycker att tele är svårt och har inte tålamod att lära mig använda det ordentligt. Därför använder jag det bara till bröllopsfoton än så länge. På den här brännvidden har jag inget att jämför med då jag inte haft något annat teleobjektiv, men jag gillar bokehn och att det är så litet men tycker att det gärna kunde vara skarpare på stora bländaröppningar.

I think telephoto is really hard and I don't have the patience to learn it well. So I have only used this for wedding photos so far. This is my first telephoto lens, so I don't have anything to compare it to, but I like the bokeh and the fact that it's fairly small, but I would like it to be sharper on large apertures.

.7076Lensbaby 2.0
Det här var lite av ett impulsköp på B&H i New York och jag har använt det max fem gånger. Det kan bli riktigt häftiga resultat men det är svårt att få till det som man vill.

This was sort of an impulse buy at B&H in New York City and I've only used it maybe five times. It can produce some really cool effects but it's hard to use.

7 comments:

 1. Thanks for this! Love checking out other people's gear

  ReplyDelete
 2. Thanks for letting us "in" Hilda. I love your photographs and "eye" for life. Do you post process?!

  ReplyDelete
 3. gorgeous! I have a nikon too :)

  ReplyDelete
 4. Thank you thank you! I've been secretly hoping you'd tell us about your equipment for a while now :)

  ReplyDelete
 5. Thanks for posting this!!! Like everyone else, I too have been wondering what you shoot with. I always love how your photos come out!

  ReplyDelete
 6. Thanks for sharing this! I adore your works, always.
  I'm using Nikon with 35mm lens too.
  Well, I don't know much though. The gadgets are not mine actually.
  It's kind of funny when I know about your gear I'm happy that at least I use something similar and I'm like..ok I'm on the right way. haha. :)

  ReplyDelete
 7. love the nikon equipment. that's all i use myself!

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!