27.10.10

berlin zehn

.5069

.5059

.5056

.5057

.5091

.5082

.5077

En vacker eftermiddag i Berlin gjorde jag något väldigt okaraktäristiskt - smög in på en övergiven (men bevakad) nöjespark (Spreepark). Vi klättrade över staketet och började fota hejvilt. Efter ungefär två minuter fick en vakthund syn på mig när jag rundade ett hörn och den började skälla. Mitt hjärta bultade och jag såg framför mig hur en biffig vakt med batong skulle begära att få se mitt pass men istället dök en arg ung kvinna och fem hundar av varierande storlek upp och sa åt oss att gå ut. Så äventyret fick ett abrupt slut och jag hann bara ta tre bilder. Efteråt gick vi en tur runtom staketet för att lugna våra nerver och få en skymt av pariserhjulet. Jag önskar att vi hade fått en stund till där inne. (Det ska tilläggas att vi var långt ifrån de enda som försökte ta sig in, vi såg och pratade med flera som hade samma mål.)

One beautiful afternoon in Berlin I did something very unlike me - I snuck into an abandoned (but guarded) amusement park (Spreepark). We climbed over the fence and started taking photos. After about two minutes a guard dog spotted me when I rounded a corner and it started barking. My heart raced and I expected a muscular guard with a baton to demand to see my passport, but instead an angry young woman showed up with five dogs of various sizes running around her feet and told us to get out. So our little adventure ended abruptly and I only had three photos to show for it. Afterwards we took a walk outside the fence to calm our nerves and to get a glimpse of the ferris wheel. I wish we could have stayed in there longer. (I should add that we weren't the only ones who snuck in; we saw and talked to several who had the same goal as us.)

11 comments:

 1. Oh, this is such a popular spot in Berlin to sneak in... but unfortunately you will always be caught. I did a tour through the park last year, but there wasn't much time to take photos... but here are some...

  http://www.flickr.com/photos/heimatart/4883654068/#/photos/heimatart/4883654068/in/set-72157623014342701/

  Have a good night
  Suse

  ReplyDelete
 2. It's a shame you were spotted, but these photographs are stunning nonetheless.

  ReplyDelete
 3. Those are really nice, I like the atmosphere in those, too bad the lady throw you away :(

  ReplyDelete
 4. That sounds so adventurous! And what an amazing place too!

  ReplyDelete
 5. awww wonderful place! totally worth an adrenaline rush!!! :D

  ReplyDelete
 6. åh jag är impad över att du vågade hoppa in, det gjorde inte jag. alldeles för feg. kanske man kan ha med sig en massa korv och muta hundarna ;)

  ReplyDelete
 7. I love your blog - beautiful photography - unique and different and refreshing.

  ReplyDelete
 8. men sån himla tur du hade ändå som fick komma in! jag var endast utanför. måste minsann dit igen!

  var går du i skola förresten? kom nyss in på din blogg så jag är helt ny. hittade dig när jag googlade arbetsprover och östra grevie. :)

  ReplyDelete
 9. alexandra: jag läser andra året på östra grevies grafisk-design-linje, slutar nu på onsdag!

  ReplyDelete
 10. åh, gör du? jag har kommit in där, på grafisk design också. är det en bra utbildning och bra skola? hur är upplägget?

  ReplyDelete
 11. alexandra: grattis! maila mig (hildagrahnat at gmail punkt com) så kan jag svara på dina frågor!

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!