18.9.10

saturday breakfast

.4132

.4137

.4142

Idag gick jag upp tidigt för att åka på loppis i Limhamn. När jag duschat och gjort mig i ordning och skulle kolla upp adressen så upptäckte jag att jag sett fel på datum. Så jag tog en långfrukost istället. Jag äter inte bröd längre (för mycket kolhydrater), så jag blev glad när jag hittade ett recept på lchf-"bröd" gjort på ägg, philadelphiaost och nötter. Igårkväll bakade jag då s k oopsies, och idag använde jag för första gången brödrosten som jag köpte på loppis i Båstad i somras. Tillsammans med fjällfil med hallon och krossade linfrön blev det en fantastisk frukost. Fast jag orkade bara ena mackan.

Today I got up early to go to a flea market. But after I showered and got ready I realized I got the date wrong. So I had a long breakfast instead. I don't eat bread anymore (too much carbs), so I was excited when I found a recipe for lchf-"bread", oopsies, made with eggs, cream cheese and nuts. I tried the recipe last night and this morning I got to use the toaster I thrifted this summer for the first time. Oopsies and soured milk with rasperries and crushed linseeds made a great breakfast. But I had to save one sandwich for later, they were pretty filling.

13 comments:

 1. i'm pretty sure that's the coolest toaster i've ever seen.

  ReplyDelete
 2. åhh jag vill också vakna i malmoe idag

  ReplyDelete
 3. Så härligt att se en brödrost med gammal hederlig textilinklädd sladd, sjukt snyggt :)

  På tal om lchf, vad är det för nåt som gäller med färskmjölkprodukter typ mjölk, fil, youghurt? De innehåller ju trots allt en del sockerarter... äter man en vanlig portion på typ två deciliter får man ju ändå i sig 10 g socker.

  ReplyDelete
 4. Yum. This looks so delicious. I miss Swedish breakfast. We don't have filmjölk or fjällfil here in Germany. Also these "oopsies" sound very delicious. Do you have a recipe at hand?

  ReplyDelete
 5. Lisa: helt sant. vanligtvis äter jag inte fil och har bara mjölk (röd) i kaffe. men jag blev så glad när jag hittade fjällfil, som har en fetthalt på 3,9-4,5%, i affären och så tycker jag att ett litet glas röd mjölk en gång kan vara okej. båda de här innehåller 5g/100g kolhydrater. jag försöker hålla mig på under 20 g kolhydrater per dag och håller det ganska strikt. så om jag äter sånt här till frukost får jag helt enkelt hålla det riktigt snålt resten av dagen! det är inte ens särkert att jag behöver äta så mycket mer idag, nu är klockan efter 15 och jag är inte det minsta hungrig :)

  ktinka: I only have it in swedish, but I'm sure you'll find it if you google "oopsies", it seems to be an international thing :)

  ReplyDelete
 6. måste bara säga att dina bilder är ju otroligt härliga, ljuset och allt är så grymt!

  ReplyDelete
 7. oh, these breakfast photos are perfect! i love filmjölk and i miss it here in austria!

  ReplyDelete
 8. Yum! You'd probably be horrified by my breakfast today of scrambled eggs, bacon, and sourdough toast. Full of carbs, fat, and cholesterol!

  Your toaster is freaking awesome.

  ReplyDelete
 9. Can I just tell you that I'm in the market for a new toaster because my husband melted our blender cord in ours and I had to cut the wire grid inside the slot to get the plastic off. I have googled and searched, but I haven't found anything I like. Now I know I won't because it only resided in Sweden in a thrift store and you know own it. I officially give up.

  Now I'm googling that recipe. Looks good. I count my carbs until I open a bottle of wine in the evening. Then it all goes out the window.

  ReplyDelete
 10. It looks delicious. I love your photos!

  ReplyDelete
 11. det ser faktiskt himla gott ut! och fint, är så himla svag för frukostbilder!

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!