6.4.10

smoothie deluxe och svar på tal

.4475

.4493

För någon vecka sedan gjorde jag och Andrea varsin smoothie proppfull med godsaker: apelsin, banan, hallon, jordgubbar, blåbär och vanilj/rabarberyoghurt. Men nu till något annat. I samband med min giveaway fick jag några frågor, här kommer svaren:

Vad jag gör på dagarna: Läser grafisk design på Östra Grevie folkhögskola utanför Malmö.
Hur min framtidsdröm ser ut: Det skulle vara fantastiskt att få vara en del av ett kreativt gäng som bara tar roliga uppdrag inom grafisk design, foto och inredningsstyling och ha en liten tryckverkstad.
Hur många kameror jag har: En snabb huvudräkning gav mig 21 st, men det är förmodligen fler. Någon gång kommer ni få se allihop.
Var jag helst fyndar vintagesaker: På loppmarkader där privatpersoner säljer, helt klart!
Min favoritfärg: Har ingen.
Hur jag väljer mina motiv/kompositioner/perspektiv: Min hjärna letar konstant efter symmetri, grafiska mönster, intressanta färgkombinationer och vacker/fulsnygg typografi var jag än är. Jag strävar oftast efter ett normalperspektiv med raka linjer och symmetri.
Hur jag fick mitt förnamn: Det finns i släkten och min mamma hade bra associationer till namnet, bland annat från en granne i barndomen.


A while ago Andrea and I made the ultimate smoothie: Banana, orange, raspberries, strawberries, blueberries and vanilla/rhubarb yoghurt. On a totally different note, here are the answers to the questions you asked when I had my giveaway.

What I do: I study graphic design.
My dreams for the future: I would love to be a part of a creative group of people who only work with fun clients involving graphic design, photography and interior styling. And it would be awesome to have a small printing studio.
How many cameras I have: Right now I can count to 21, but I probably have more. Someday I'll show you all of them.
Where my favorite place to buy vintage items is: Flea markets, without doubt.
My favorite color: I don't have one.
How I pick my subjects/compositions/perspectives: My brain is constantly looking for symmetry, graphic patterns, interesting color combinations and pretty or cool typography. I usually strive for a "normal" perspective with straight lines, the way the eye sees things.
How I got my name: It's a family name, and my mother had a loved neighbor named Hilda when she was a kid.

3 comments:

 1. Your blog inspires me. You make the most mundane ordinary things look beautiful.

  ReplyDelete
 2. Hej! Jag tycker om din blogg. Får jag fråga ett par saker? Är du nöjd med utbildningen du går? Måste man ha förkunskaper? Är man gammal som gatan om man är närmare trettio (jämfört med andra elever, inte i allmänhet)? Tack tack E

  ReplyDelete
 3. Jocy: thank you so much! I'm glad you like my blog.

  Eva: tack, vad roligt! jag är ganska nöjd med utbildningen. det har varierat under året, men jag ska fortsätta nästa år också i alla fall. det blir ju vad man gör det till. alla i klassen ligger på olika nivå och en del förkunskaper är nog bra att ha, inom något slags konst/bildskapande. intagning sker ju genom arbetsprover. i år är eleverna mellan 19-26 år.

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!