28.2.10

småländsk galgtypografi

.3840

.3836

.3855

De här galgarna köpte jag för en krona styck när jag var hemma i Nässjö. Och hos mina föräldrar väntar ytterligare tio från morfars garderob. Alla är från Nässjö med omnejd. En av galgarna fick bli hem åt alla gamla glasögon som jag hittat i mina föräldrars gömmor och erbjuder därmed underhållning till de som besöker min toalett. Det virkade överkastet har min mormors moster virkat och det pryder numera min säng.

I bought these hangers last week and ten more from my grandfather's closet are waiting for me at my parents' house. They are all from clothing stores and dry cleaners in and around Nässjö, where I grew up. I hung old glasses on one of them and put in my bathroom, to provide some entertainment for visitors who have to 'powder their nose'. The bedspread was crocheted by my grandmother's aunt and is now making my bed look much prettier.

6 comments:

 1. Jättefina! Speciellt Hylins tror jag..
  Jag samlar också lite på galgar. Vill gärna ha åtminstone en gammal galge från varje ställe jag bott på. Jag har hittills konstigt nog aldrig behövt handla någon. Dom liksom kommer till mig. Hmm... ;)

  ReplyDelete
 2. nice! some great photos on your blog.

  ReplyDelete
 3. Å vad snygga! Sjysst med brillorna sådär också.

  ReplyDelete
 4. oh what lovely hangers...

  ReplyDelete
 5. Mina föräldrar hade också flera såna galgar från Nässjö. Men jag har dem tyvärr inte kvar. Inte tänkte jag på att någon kunde vilja ha dem!

  ReplyDelete
 6. hello i'm new to your blog but wanted to say i LOVE it! Your apartment's so pretty, and i love all your vintage items! I did a little post about you on my blog :) I really feel the need to dig through my grandma's closets now too and see what i find, hehe!

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!