18.2.10

inte riktigt lika fyndigt

.3447

.3449

Idag tog jag och min klasskompis Tove en rejäl loppisrunda. Vi hann med åtta affärer totalt, i Malmö, Åkarp och Lund. Men skörden blev inte alls så stor som vi hoppats. Jag fick med mig några gamla fotoalbum med fina bruna blad som jag ska använda som bas till collage och illustrationer, en snygg slips, en tändsticksask, en förpackning rakblad, en liten stoppnålsask, en cigarrlåda, ett decilitermått från Hammarplast och en pärm med snyggt register. 125 kr fick jag ge för allt. Nu packar jag väskan; imorgon åker jag norrut för att spendera några dagar hos mina föräldrar.

Today, me and my classmate Tove went to eight thrift stores. We were hoping to come home with a lot more than we did. I got a few old photo albums with pages that will be perfect for designs and collages, a neck tie, an orange measuring cup, a cigar box, a needle tin, a match box, razorblade packaging and a binder with a pretty index. I payed $17 dollars for everything. Now I'm packing my bags; tomorrow morning I'm taking the train north to spend a few days at my parents' house.

5 comments:

 1. decilitrmåttet var underbar, och härlig färg!

  ReplyDelete
 2. det är så skoj att läsa en blogg från samma stad som jag! speciellt när du går på loppis, för då kan jag se vad jag missade. :) var du på erikshjälpen i rosengård? det är världsbäst där.

  ReplyDelete
 3. ella: nej vi satsade på att vara på erikshjälpen i åkarp när de öppnade istället (de öppnar ju samtidigt som den i rosengård). roligt att du gillar min blogg!

  ReplyDelete
 4. jag bor också i malmö! vilka åtta loppisar var ni på exakt? jag har precis skaffat en lägenhet och behöver tips tips tips!

  ReplyDelete
 5. Ida:
  I Malmö: Myrorna och Emmaus på Ystadsvägen, Myrorna på Södra Förstadsgatan, Humana på Möllevångsgatan (kläder) och Öppna Hjärtat på Friisgatan.

  I Åkarp: Erikshjälpen.

  I Lund: Fyndkällaren och Erikshjälpen.

  Det finns ju fler i Malmö, bland annat Sopstationen på Carlsgatan (bakom Centralstationen) där man kan fynda ordentligt om man råkar vara där rätt dag, Erikshjälpen i Rosengård och diverse antikaffärer.

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!