31.12.09

nollnio i bilder

januari
januari
Jag fotograferade Samuel & Annika till bröllopsinbjudan, avslutade jullovet, "firade" ettårsdagen från färden till Chicago, gjorde sushi med Linn & Sandra, klippte håret, åt semlor på Julius café, fotograferade slottstypografi och konstiga fotouppgifter, hade en myshelg med Sara & Sanna, lånade fina böcker på Tidaholms bibliotek, besökte Nässjövänner i Göteborg.

februari
februari
Jag njöt av och försökte fånga det tidiga vårljuset i Tidaholm, fyndade bakelitbestick på Kupan, hade sportlov och var sjuk en vecka, var en sväng i Göteborg med familjen, var på min systers musiktilläggskonsert, bokade biljett till Chicago.

mars
mars
Jag la ett femtusenbitarspussel, köpte en Holga, hade akvarellvecka, satt i sekretariatet på innebandyturnering i skolan, broderade och arbetade hårt med arbetsprover.

april

april
Jag fick äntligen återse Chicago, där jag gick på baseballmatch, umgicks, drack så många Starbuckschai jag hade råd med, firade min födelsedag med vänner och gratis paj, fotograferade tvättomater, åkte på roadtrip till Indiana och Michigan med Christine & Hannah, njöt av fint väder på the green space och hade det allmänt bra bland bästa vänner, åkte hem till Sverige och våren, gick på den bästa loppisen någonsin, hade öppet hus i skolan, firade Valborg i ett somrigt Gullbranna.

maj

maj
Jag var på betessläpp på Wapnö gård, njöt av solnedgångar och hade en av årets bästa helger i Gullbranna med familjen, fick besök av Agnes i Tidaholm, tryckte Bob på kassar, bokade spontanresa till New York, åkte på regning klassresa till Hjo, sa hejdå till mitt rum och klassen, åt god glass på piren i Jönköping.

juni
juni
Jag var på utbildningshelg i Gullbranna och fastnade med tåget i Landeryd, var på min brors examen, åkte till underbara New York, där jag och Agnes gick och gick, spanade på kändisar, gick på MoMa och Fantomen, fotade och svettades i åskvärme och regn, chillade i Brooklyn och the Village, drack Starbucks chai och mycket mer, åkte hem, började sommarjobba och fick låna en fyraveckors kattunge en eftermiddag, badade när det var fint väder, såg på film när det var dåligt, spelade minigolf och yatzy.

juli
juli
Jag gick på Gullbrannafestivalen, fotograferade vänner i magiskt ljus på stranden, firade Agnes födelsedag med överraskningsfest, letade lägenhet i Malmö och var på en visning, åkte till Båstad och Torekov med familjen, fotograferade studenter i ett fält, var DJ och dansade på nittiotalsfest, jobbade och umgicks.

augusti
augusti
Jag var på Annika & Samuels bröllop, jobbade en sista vecka, sa hejdå till havet, kvällsbadade med hela sommarpersonalen i badtunnorna, åkte hem till Nässjö, njöt av en sommarträdgård, sökte frenetiskt efter lägenhet, fick en till slut, skrattade åt pappas grilloutfit, bodde två veckor i lånelägenhet i Rosengård, började skolan i Malmö, fick min efterlängtade lägenhet och målade bort en fondvägg.

september

september
Jag flyttade in i lägenheten, packade upp och diskade allt som stått i förråd i åratal, njöt av Malmös parker genom promenader och picknick, utforskade stadens utbud av loppisar och second hand och fick en gratis polaroidkamera, bakade chocolate chip cookies, var på Louisiana med klassen, gick på loppis varje lördag, köpte gymkort, njöt av sista sommardagen på stranden, betsade min kökshylla.

oktober

oktober
Fick besök av syster och shoppade och mös, fick besök av föräldrarna och besökte Köpenhamn och fikade både där och i Malmö, gick på Sydsvenskans loppis och gick loss på burkutbudet, tränade på gym och drack smoothies, knäppte en testrulle med min Yashica-C, åkte hem för novemberlov och fotograferade morfars klocksamling, slappade en vecka.

november
november
Jag deltog halvhjärtat i Polaroid Week, hade två veckors praktik på ett screentryckeri, vilket gjorde mig dödstrött, tog itu med disk och städ endast på helgerna, var på analog fotoworkshop i skolan, var på morfars begravning, firade första advent hemma i Nässjö med pepparkaksbak och adventsgudstjänst.

december

december
Jag adventspyntade min lägenhet, åt goda frukostar, njöt av sol och minusgrader på stranden, fotograferade en mysig gata, pysslade med julklappar och julgranar, screentryckte, gjorde en bok med New York-bilder, kom hem till ett snötäckt och iskallt grannskap, firade en vit jul och träffade släkt flera gånger om, inklusive två nytillskott, hade ett lugnt jullov.

This is what I did this year. Click here to read what Google Translate thinks I wrote about it.

3 comments:

  1. Sjukt snygga fotokollage, Hilda! Du verkar verkligen ha haft en toppenår :) Gott nytt 2010! Kram.

    ReplyDelete
  2. Många jättefina bilder! Kul att titta på! :D

    ReplyDelete
  3. Väldigt fina bilder och intressant läsning. Gott nytt år!

    ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!