13.11.09

det ena och det andra

.0323

.1179

Saker som gjort mig glad idag:
- Tryckaren Jonny, som jag spenderat merparten av gårdagen och idag tillsammans med. En sextioplussare från Staffanstorp som låter precis som Kajan i Hipp!Hipp!. Vi pratade om allt från att han är den enda på tryckeriet som uppskattar jazz till hur han på femtiotalet började som typograflärling för att han inte hade tillräckligt höga betyg för att gå på målarskola. Mitt i alltihopa blev han eld och lågor när han fick visa hur man sköter hans tryckpress och slutade knappt prata någon gång. En härlig typ som för övrigt såg fram emot att se Depeche Mode på Arenan i vår.
- Min middag. Quesadillas med créme fraiche och tortillachips.
- Vetskapen om att jag inte måste gå och lägga mig vid tio för att inte vara helt död klockan sex imorgon bitti.
- Min nya kamera. Efter praktiken hämtade jag ut en begagnad D300 på bussgods och slet upp paketet så fort jag kom innanför dörren hemma. Så snart jag köpt ett minneskort till den ska ni få se på grejer! Hejdå consumer, hej hej professional. Jag firar min uppgradering med att visa två bilder tagna i augusti/september 2005 med min första digitala systemkamera (D50). De har nummer 323 och 1179, alltså bland mina första digitala alster. Jag undrar hur många tusen bilder jag tagit sedan dess...

Saker som inte gjort mig så glad idag:
- Det är en vecka sen min fina morfar dog. Det är som att jag glömmer bort det ibland, och sen när jag kommer ihåg det så gör det ont att jag aldrig kommer få krama honom igen.
- Pissvädret. Jag fick gå genom halva stan i ösregnet, bärandes på en stor låda i en plastsäck över ryggen för att få hem kameran. Dessutom trampade jag i en osynlig vattenpöl.
- Min oförmåga att känna i tid att jag ätit för mycket godis. Därför har jag nu ont i magen.

Things that made me happy today:
- Jonny, a 63 year old printer that I spent most of yesterday and today with. We talked about how he is the only one at his job who appreciates jazz and how he became a typographer's apprentice because his grades weren't good enough for him to become a painter. And of couse, he loved talking about his printing machine. He sounds just like
this when he talks.
- My dinner. Quesadillas with sour cream and tortilla chips. Yum.
- The fact that yesterday was the last day I had to be in bed by ten pm in order to not be a zombie when getting up at 6 am the next morning.
- My new camera. I picked up a package containing a used D300 today. As soon as I get a memory card for it, you'll see lots of new pictures. I love it already! To celebrate this upgrade, here are two pictures taken in 2005 with my first dslr. They are number 323 and 1179, so they're pretty early. I wonder how many thousands of pictures I've taken since then.

Things that didn't make me happy today:
- It's been a week since my grandfather died. It's like I forget sometimes, and when I remember, it hurts me that I will never get to hug him again.
- The weather. I had to walk through town in the pouring rain carrying the camera box in a huge plastic bag over my shoulder. As if that wasn't enough, I stepped in an invisible puddle and soaked my left shoe.
- My unability to know when to stop eating candy. For this reason I have a tummy ache right now.

2 comments:

  1. det är så ledsamt när de dör gamlingarna. jag brukar drömma att min farmor dör, sen vaknar jag och tänker att vilken tur att det bara var en dröm! sen inser jag att det visst inte var det.
    skönt att du fått festa till det med jonny och din nya kamera iaf! snart får du komma på kakkalas och husesyn också. kanske i veckan?

    ReplyDelete
  2. ja visst är det. jag trodde inte att det skulle gå så fort på slutet.

    jag kommer gärna och hälsar på i veckan! jag åker till nässjö på torsdag, men innan dess kan jag när som.

    ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!