24.9.09

mixing business with pleasure

.1158

Jag har haft otrolig ångest inför de fyra praktikveckor vi ska ha i november. Igår tog jag tag i det och ringde (efter tips från min lärare) ett screentryckeri här i Malmö. Idag ringde tryckerichefen upp mig och sa att jag är välkommen på praktik! Jag var beredd på att kanske få vara där en eller två veckor, men jag får vara där hela tiden. Jag ser det framför mig: Oömma kläder, färgstänk på händerna, skitiga lokaler, gigantiska tryckramar och skärmaskiner och lukten av papper och färg. Det kommer bli hur bra som helst! Bilderna är från screentrycksveckan förra hösten.

In November I will be an intern at a silkscreen printing firm for a month. The manager just called to tell me I'm welcome! I'm really looking forward to getting my hands and clothes covered in paint, walking around the giant shearing machines and printing frames and learning all about the technique. The pictures are from a silkscreen printing week we had last fall.

5 comments:

 1. åh vad kul det låter, tummen upp för screentryck!

  ReplyDelete
 2. Det är på Östra Grevie du studerar nu?

  ReplyDelete
 3. johanna: ja, det ska bli riktigt kul!

  erik: ja, det stämmer.

  ReplyDelete
 4. hejsan fin fin blogg, vilket tryckeri var det i Malmö som du praktiserade hos?

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!