19.3.09

analogt

.01

.03

Igår och idag har Saga och jag försökt framkalla filmer i skolans gamla mörkrum som ingen använder längre. Allt står kvar, kemikalier, film på storrulle och fotopapper, men det mesta är för gammalt. Första försöket gav inget resultat, framkallaren var för gammal. Men idag hittade vi en oöppnad förpackning som fungerade! Jag använde för gammal Tri-X, och mina bilder blev inte alls bra, ingen svärta och mycket gryn. Saga provade nyare Agfafilm som legat i kyl, och den blev mycket bättre, så nu i helgen ska jag prova den istället. Det var riktigt roligt att stå där och balta med kemikalier. Jag ska försöka vara där nere så mycket jag hinner, och kanske till och med prova att kopiera lite bilder. Men de närmsta veckorna måste jag ägna mig mest åt arbetsprover...

No comments:

Post a Comment

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!