7.12.08

lutfiskdags

Enligt Husmoderns jul från 1924 som jag hittade på Baptisternas second hand igår ska man idag, 7 december, luta fisken till jul. Ingredienserna är spillånga eller gråsej, vatten, släckt kalk och soda. Mmm, låter gott. Eller nej.

Helst av allt just nu skulle jag vilja visa världen (eller de ca 40 personer som har besökt min blogg då) vilka finurliga julklappar jag lurar på i år. Och vilka bildsköna etiketter paketen kommer ha. Men det tänker jag inte göra, inget får ju avslöjas innan den stora dagen! Jag ska ta kort på allt och blogga om det efter jul istället.

Så istället för julklappsbilder kommer här en bild på en något missbildad pepparkaka jag hittade i min burk häromkvällen. Jag ser nu hur lagom sunkig bokehn är på mitt tredjepartstillverkade objektiv...
.4446

I övrigt har helgen mest bestått av chill. Sprang genom den så kallade julmarknaden nere i "centrum" igår på väg till diverse secondhandaffärer, min favoritdestination i Tidahölm. Sen blev det lite julklappsbestyr, kladdkakebakelse-med-vit-choklad-créme-bak och Geni med Sandra, Malin, Rebecka och Rebeckas kompis. Idag gjorde jag absolut ingenting fram till klockan fem, då jag gick ner till skolan och brainstormade fram lite idéer till ett projekt vi har i textkommunikationen. Hej hopp.

2 comments:

  1. Hilda, har tänkt på en sak. Var får man egentligen tag på andrapartstillverkade tillbehör?

    ReplyDelete
  2. Alltså, Erik, andraparten i det här sammanhanget är ju du, köparen.

    Wiktionary förklarar third party som "someone not directly involved in a transaction. A third entity in the Seller (first party) and Customer (second party) relationship."

    ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!