31.12.08

2008 i bilder

januari
Image and video hosting by TinyPic
Jag klippte av ungefär 30 cm av mitt hår, åkte till Chicago och flyttade in i ett dorm, blev kär i staden, var på Sweden party, började tycka illa om skolmaten i ARA, upptäckte världens bästa second hand, började reseblogga, provade massa snabbmat, sprang runt på campus mitt i natten med Hannah och fotograferade en orange himmel, började gymma flera gånger i veckan, hade beslutsångest för vilka kurser jag ville läsa, trotsade iskylan och frös nästan ihjäl på kuppen, började i gospelkör, upptäckte amerikanska klädkedjor, var på Super Bowl party.

februari
Image and video hosting by TinyPic
Jag köpte min första polaroidkamera för 2 dollar, gick på åttiotalsfest, åkte EL till Western och hängde i bokaffärer, gick på Art Institute, spenderade en helg i ett miljonärshus och chillade i en gigantisk utomhusjacuzzi, ramlade ner från en hängmatta och knockade mig själv med datorn jag hade i knät, började drömma om en ordentlig roadtrip, kollade på college basketball.

mars
Image and video hosting by TinyPic
Jag köpte roadtripsoutfits med Sanna och Sara, började bli ordentligt trött på vintern, åkte till soliga Kalifornien på springbreak med Hannah, Sara och Becky och såg fina stränder, surfare och hippies och grym second hand och San Francisco, åkte till New York och blev kär i ännu en stad, och åkte upp i Empire State, chillade i the Village, träffade familjen, gick på Phantom of the Opera och Lion King, åkte ut till Staten Island, Brooklyn, Ellis Island, promenerade i Central Park och mycket mer, flög till Washington D.C. och mötte upp familjen igen, sprang runt bland Vita huset, the mall och Capitolium en kväll, åkte runt på roadtrip i några stater och kikade på Amish.

april
Image and video hosting by TinyPic
Jag gick på skoldans, fick skjuts av två random seniors bak i deras van full med bandgrejer, gick på gratis zoo, köpte två objektiv från B&H Photo, kidnappade Hilary och åkte upp i John Hancock Building, gick på free cone day på Ben & Jerry's på Navy Pier med Hannah, firade min födelsedag på en 24 hour diner, gick på baseballmatch på Wrigley Field, åkte till Wisconsin och såg Hanson och pratade kameror med Taylor, hade stor konsert med gospelkören, hängde ute på the Green Space, blev ännu mer kär i Chicago, besökte gigantiska Shedd Aquarium med min grafisk design-klass när det var stängt och nersläckt, var på Hannahs födelsedagsfest med Gilmore Girls-tema, åkte bergochdalbanor på Six Flags, åkte till nya stadsdelar med Sara och Sanna.

maj
Image and video hosting by TinyPic
Jag spelade kubb på Green Space, var uppe hela natten och åkte till Lake Michigan för att se soluppgången, solade på stranden, var med när Sanna och Ben spelade in sin demo, tog på kort på dem till deras MySpace, tog kort på tre generationer damer utanför jazzklubben Green Mill, gick på bluesklubb, åt Chicago style pizza, gick på graduation, sa hejdå till alla kompisar, åkte iväg på Route 66, hängde med mexikanamerikaner i New Mexico, åkte till mexikanska gränsen i Texas, sprang runt på klippavsatser i Grand Canyon, gick på Universal Studios och hängde med musiker och shoppade i Silverlake, i Santa Monica och på Melrose Avenue och såg Cameron Diaz spela in film i Los Angeles, satt i publiken på Jay Leno Show med Sylvester Stallone och Jason Mraz som gäster, solade och åt på subway i Santa Barbara en vecka.

juni & juli
Image and video hosting by TinyPic
Jag avslutade roadtripen i San Francisco med Alcatraz, sushi och kinesisk tv-såpa på hotellrummet, gjorde en snabb visit i Chicago och sa hejdå till staden, kom hem till Sverige lagom till Rebeckas student, åkte till Halmstad några dagar senare för att jobba i receptionen på Gullbrannagården hela sommaren. I juli var det Gullbrannafestivalen och jag gick på bästa Jars of Clay, funderade på volontärarbete i Kambodja, grillade på stranden och rörde inte min kamera alls, sen började Agnes också jobba, och vi käkade marängtårta i sommarstugan och drog till Båstad.

augusti
Image and video hosting by TinyPic
Jag slutade jobba och åkte på första semestern på flera år utan systemkamera, till Tyskland med familjen, där vi cyklade på Rügen, åt glass och blev kära i gamla Östberlin och dess lummiga gator, loppmarknader och mysiga affärer, hade en ångestfylld vecka då jag rensade mina garderober samtidigt som jag försökte bestämma min framtid, började till slut på Hellidens folkhögskola.

september
Image and video hosting by TinyPic
Hade ångest för att allt gick så långsamt på folkis, åkte på meningslös klassresa till Stockholm, fotograferade hösten, redigerade klart Asienbilderna, längtade tillbaka till Chicago, var missnöjd med min boendesituation, ordnade upp min hemsida.

oktober
Image and video hosting by TinyPic
Jag började gilla läget, hade screentrycksvecka, åkte tio dagar till Spanien och hälsade på min bror och hans flickvän, solade, sög åt mig kultur, spenderade en helg i en underbar olivlund, var på tjuruppfödning och fick se en tjurfäktningsarena, hälsade på aporna i Gibraltar, åt gott och umgicks med spanjorer, hade novemberlov.

november
Image and video hosting by TinyPic
Jag besökte flitigt Tidaholms second hand, köpte skrivmaskin och annat nödvändigt, flyttade in i tornrummet på slottet, var på Lisebergs jul med mamma, började blogga, fick besök av Christine från Chicago, firade Thanksgiving på SVF, längtade ännu mer till Chicago och njöt av snön som kom.


december
Image and video hosting by TinyPic
Jag jobbade hårt med skolarbete och julklappsförberedelser, gick på julfest, fick jullov och spontanåkte till Eksjö med Agnes och Rebecka, firade jul, fotograferade rimfrost i brist på snö, åkte med mamma på brandlarm julaftonskvällen, segade hemma alla mellandagar och firade ett lugnt nyår med familjen.

Jag har haft ett underbart och händelserikt år. Hälften gick åt till att uppleva, hälften till att längta tillbaka. Vad 2009 kommer bära med sig vet jag inte, men jag hoppas att det blir bra! Gott nytt år!

7 comments:

 1. Vilket bra år du verkar ha haft! Hoppas nästa blir lika super o att allt är bra med dig! /KRAM Sabina

  ReplyDelete
 2. finfin sammanfattning. meeen...sista månaden på året heter väl ändå december?

  ReplyDelete
 3. sabina: ja verkligen! tack detsamma!

  lova: haha, det hade jag verkligen missat!

  ReplyDelete
 4. ojojoj vad du har rest mycket!! hoppas själv på att få åka tillbaka till usa detta året, om bara dollarn vill gå ner lite igen...

  ReplyDelete
 5. skit snygg blogg

  ReplyDelete
 6. lisa: ja, det blev verkligen mycket. men jag hoppas kunna resa ännu mer nästa år, det är det bästa som finns!
  sarah och julia: tack! :)

  ReplyDelete

I read and appreciate all your comments, thank you so much!
I understand Swedish, English and German. If you have a question, please check my FAQs before asking here. Thanks!